Leiden – 25 november 2009: Jacob Vlieland, schrijver van het boek (K)anker los, overhandigt zijn boek aan mevrouw M.J.L.E. Weijers, directeur Patiëntenzorg van het Diaconessenhuis in Leiden.
overhandiging eerste boek aan directeur Patiëntenzorg Diaconessenhuis

———————————————————————————————————————————-

Amsterdam – 1 december 2009
Vanavond belde Margreet Dolman die belangstellend informeerde naar het boek. Het werd een leuk gesprek waarbij uitgebreid werd gesproken over mijn ziekteproces en het varen in Frankrijk. En natuurlijk moest ik vertellen waarom ik ben gaan schrijven. Mijn dochter Marlies, die samen met haar zus Femke en broer Machiel voor de zoveelste keer bij Margreet waren, hadden dit bij Margreet naar voren gebracht. Heel bijzonder om dat mee te maken en dat een hele zaal je toeroept: “een fijne toekomst”.

———————————————————————————————————————————-

Katwijk – 18 januari 2010. Presentatie in de Bieb

Lezing en powerpointpresentatie in de hoofdbibliotheek van Katwijk om 20.00 uur.
Ik vertel in woord en beeld over mijn belevenissen op de kanalen en rivieren in Frankrijk en over mijn persoonlijke ervaringen tijdens het ziekteproces. Een avond met ontspanning en bezinning. Toegang
€ 2,50 via www.bibliotheekkatwijk.nl

Er waren ruim 60 mensen, heel geanimeerd en belangstellend. Het was over tienen en we waren met de boot net op het Canal du Midi toen de avond beëindigd moest worden. De rest van de tocht kon men lezen in de gekochte boeken.

———————————————————————————————————————————-

Boekrecensie op website BOEKENGEK

Op de website www.boekengek.com kan iedereen die een boek heeft uitgegeven zich aanmelden voor publicatie. Je kunt er heerlijk rondkijken en van elk boek staat een korte beschrijving van de inhoud.
Van sommige boeken is er een recensie geschreven. Ook van (K) ANKER LOS. Klik hier.

———————————————————————————————————————————-

Nederland krijgt rondreizende darm

In het kader van de campagne Darmkankermaand maart zal er een grote opblaasbare darm door het land reizen. Met behulp van deze darm wordt het belang van vroege opsporing van darmkanker onder de aandacht gebracht. Vroege opsporing van darmkanker geeft namelijk meer kans op genezing. Ook wordt hiermee geprobeerd het onderwerp beter bespreekbaar te maken. Uit publieksonderzoek van de Maag Lever Darm Stichting blijkt namelijk dat ruim 18 procent van de ondervraagden nog steeds moeite heeft met praten over darmklachten, zelfs met de eigen huisarts. En dat 28 % niet naar de huisarts gaat bij een verandering in de ontlasting, terwijl dit een alarmsignaal kan zijn voor darmkanker. Kijk op www.darmkanker.info

———————————————————————————————————————————-

STA OP TEGEN KANKER

Op de website www.staoptegenkanker.nl ben ik een actie gestart om geld in te zamelen voor het KWF. Van elk boek dat besteld wordt met de toevoeging STA OP, gaat 6 euro naar het KWF. OP 10 november is er op NED 1 een speciale avond. Ook ik heb daar aan meegewerkt. Bestel via deze website en kijk ook op ” Sta op tegen kanker”.
Klik hier.

———————————————————————————————————————————-

DE DARMDIALOGEN

Op 3 maart vond in het AMC de première plaats van dit humoristisch drama over darmen plaats.
De voorstelling was schitterend. Het was een vrolijke en informatieve voorstelling vol lach, zang en dans maar met een duidelijke boodschap.
Een grote boodschap!
Door middel van de voorstelling moeten mensen leren praten over de stoelgang. En dan in het bijzonder als er afwijkingen ten opzichte van het normale patroon zijn. Tien aangrijpende dialogen over poep, darmpoliepen, alarmsignalen doktersbezoek en onderzoek.
Ga Kijken in het ziekenhuis bij u in de buurt. IK heb heerlijk gelachen!
Kijk op www.darmdialogen.nl